Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la deschiderea conferinței regionale EMAS – Europe, Mediterranean and Arab States, desfășurată sub patronajul Ducelui de Edinburgh. La eveniment participă 70 de invitați din 20 de țări europene, tema conferinței fiind educația non-formală în rândul tinerilor. Conferința se desfășoară în perioada 8-10 iulie la noi în oraș.

Programul „Duke of Edinburgh's International Award” este un program de dezvoltare personală și leadership, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 24 ani. La Cluj, programul Duke of Edinburgh's International Award se desfășoară în 7 licee.

În acest context, edilul le-a adresat invitaților un cuvânt de bun-venit în Cluj-Napoca și le-am prezentat profilul strategic al orașului nostru. De asemenea, a prezentat politicile publice existente la Cluj-Napoca menite să asigure un nivel ridicat al procesului educațional în orașul nostru, cum ar fi redistribuirea a 20% din taxele clujenilor către educație.

Cluj-Napoca a fost ales să găzduiască Forumul Global al Premiilor Internaționale ale Ducelui de Edinburgh în anul 2021. La eveniment sunt așteptați peste 400 de participanți printre care și reprezentanți ai casei regale ai Marii Britanii.

coral