Primarul Emil Boc impune reguli stricte pentru dezvoltatorii imobiliari care vor construi în Cluj Napoca și localitățile din jur.

Edilul a delarat că un proiect major pe care îl are în vedere îl reprezintă colaborarea cu Zona Metropolitană, pe dezvoltare urbană.

”Marele proiectu pe care îl avem în vedere este colaborarea cu Zona Metropolitană, pe dezvoltare urbană. Se va construi numai de calitate în toată zona urbană, de la Gilău și până la Apahida, de la Florești până la Baciu”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Acesta a listat și o serie de condiții care vor fi impuse dezvoltatorilor.

„Nu se va construi decât dacă ai toate condițiile, apă, canalizare. Nu se admite decât dacă ai creșă, școală, grădiniță. Nu se admite decât dacă ai drumul asfaltat la ansamblul pe care îl construiești. Nu se admite decât dacă ai asigurată potabilitatea arterei”, a mai spus edilul.

Emil Boc a scos în evidență faptul că primăria a oprit lucrările din Borhanci până în 2026, atunci când va fi finalizată Centrua Metropolitană.

Am oprit lucrările până în 2026, nu se va construi pe zone mari. Altfel ce facem nenorocim pe toată lumea. Ca cineva să bage niște bani în buzunar și să facă 17 blocuri, omorâm cartierul Gheorgheni și pe cei care locuiesc în Borhanci”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM.

coral