Opera Naţională din Cluj-Napoca a găzduit, sâmbăta trecută, un spectacol-pilot, în sală, dedicat exclusiv persoanelor vaccinate. La eveniment a participat şi edilul Emil Boc. 

"Am fost la Opera Română, sala fiind plină în capacitate de 70%, şi am văzut un spectacol absolut senzaţional şi am retrăit senzaţia de contact între public şi artist. Nu am stat la intrare decât 15-30 de secunde. Eu am înţeles de la domnul director că există o mică reticenţă din partea publicului de a participa, chiar şi din partea celor vaccinaţi. Dar acolo au fost 600 de curajoşi şi aşteptăm rezultatele care să confirme că nimic nu s-a întâmplat şi să poată începe evenimente mai mari. Şi la evenimentele culturale, dar şi nunţi, botezuri, va creşte numărul, aşa este pe tot în lume, o creştere graduală. Vaccinarea este soluţia", a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 

Concertul-test de operă a fost aprobat în ședinta de Guvern de luni, 10 mai, în cadrul Hotărârii privind prelungirea stării de alertă care asigură cadrul legal pentru desfășurarea evenimentelor test/pilot din domeniul cultural.Concertul a fost unul dintre cele patru spectacole-pilot din cadrul programului pentru relansarea sectorului cultural-artistic, pus la cale de autorităţi.

coral