După ce în septembrie 2019 a trimis o adresă profesorilor și directorilor de școli din oraș în care îi informează nu au voie să solicite bani de la elevi, primarul Emil Boc anunță controale în școli tocmai referitor la plata fondului clasei, scrie Ziua de Cluj.

„E o chestiune de bun simț ca în secolul XXI în Cluj-Napoca să numai mai ceri părinților bani să cumperi cretă, hârtie șervețele. Nu e normal. La fiecare școală am prevăzut în buget toți banii pe care ni i-au cerut pentru cheltuieli materiale. Nu știu de ce se adună fondul clasei, așa a rămas de pe vremea comunismului, că așa trebuie. Dar eu nu mai înțeleg asta și este jenant ca aceste lucruri să se mai întâmple

Voi solicita prin reprezentanții Primăriei și ai Consiliului local în consiliile de administrație ale școlilor să se facă această verificare și dacă vom constata că aceste lucruri există vom merge până la propuneri de destituire a conducerilor școlilor. Nu e normal să accepți aceste lucruri”, a spus Emil Boc în emisiunea ZIUA LIVE.

Edilul a spus că va propune aceeași măsură și în cazul conducerii școlilor care nu lasă deschise curțile după masa și în weekend pentru a permite astfel copiilor să facă sport.

”La fel voi merge cu propunere de destituire a directorilor școlilor dacă nu vor lăsa curțile școlilor deschise pentru a face copiii sport după masa și în weekend. Nu e normal să găsești lacăt pe curți când noi avem cea mai înaltă rată de obezitate la adolescenți din UE”, a spus primarul Emil Boc la aceeași emisiune.

coral