Emil Boc se declară furios pe dezvoltatorul imobiliar care a transformat locurile de parcare din subteran în apartamente, după ce Primăria a recepționat lucrarea.

Acolo au fost propuse peste 40 de locuri de parcare care au fost amenajate apoi ca apartamente cu centrală termică proprie.

”Cum să nu fiu nervos pe cei care au făcut acea crimă urbanistică în Mărăști? Nu ți-e rușine, măi nemernicule, să îți bați joc de acest oraș?”, a spus Emil Boc, invitat la Ziua Live.

Primăria l-a acționat în instanță și a primit acum sentința definitivă: are 45 de zile la dispoziție să își desființeze lucrările, altfel le desființează Primăria pe cheltuiala lui.

”Mi-a atras atenția numărul mare de autoturisme parcate pe marginea drumului, într-o zonă în care predomină locuințele individuale și unde sunt doar două blocuri de locuințe. Autoturismele sunt ale celor care locuiesc în complexul de 2 blocuri de pe strada Calea Someșeni nr. 8, blocuri care se învecinează cu terenul împrejmuit. Au acces atât de pe Calea Someșeni și de pe strada Dunării.

Blocurile au fost finalizate in 2016, au regim de înălțime S+P+4E, cu 103 unități locative. La subsol ar fi trebuit sa fie 56 de parcări, dar au fost transformate in apartamente, au geamuri normale, coșuri de evacuare pentru centrala termică și terasă. Cu toate că sunt camuflate cu un șir de tuia, totuși se văd. Așadar 56 de mașini care ar fi trebuit să aibă parcări la subsolul blocului sunt parcate aiurea pe marginea drumului îngust, pe trotuarele caselor din zonă, pe proprietăți private și pe spațiile verzi”, a scris un clujean pe Facebook.

coral