Emil Boc a discutat despre alternativele la mașină la o emisiune radio și îi încurajează pe clujeni să facă mai multă mișcare pentru a nu deveni obezi.

În Vinerea Verde, primarul a spus că în zona în care locuiește el, traficul era mai liber decât de obicei:

„Astăzi, chiar dacă ploua, mi s-a părut că era liber, neașteptat pe aria unde sunt eu – Pasteur, piața Lucian Blaga. Tot verde e și dacă vii pe jos, cu bicileta, trotineta transportul în comun, tramvaiul”, a spus Boc.

Edilul îi încurajează pe oameni să folosească mai mult transportul alternativ și să facă mișcare, pentru sănătatea lor și a orașului, spunând că mașina este „legată prin excelență de obezitate”:

„Dacă mergi cu mașina e poluare. Bineînțeles că noi ceea ce facem ca autoritate e să îi încurajăm pe oameni să folosească transportul alternativ la mașină, cu beneficii pentru toată lumea. Benefciile sunt pentru oraș, pentru fiecare dintre noi, pentru sănătatea orașului, încurajăm mișcarea ca să nu devenim obezi și să avem o stare bună de viață și sănătate până la o vârstă înaintată pentru că mașina e legată de obezitate, prin excelență e legată de lipsa de mișcare. Din acest motiv încercăm să schimbăm și comportamentul oamenilor. Noi facem ce au făcut și alții și de aceea orașele acestea din Vestul Europei toți oamenii vor să le viziteze, toți le consideră cele mai importante de pe planetă”, a mai spus primarul. 

coral