Primarul Emil Boc și fostul finanțator al echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, urmează să fie audiai în dosarul de corupție al fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu.

Pe lângă edilul clujean urmează să fie audiați și Călin Popescu Tăriceau, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Mihai Tănăsescu dar și fostul ambasador al UK în România din perioada 2008-2010.

Arpad Paskany, fostul finanțator al CFR Cluj, potrivit declarațiilor de la dosar, ar fi fost cărăușul care i-a dat șpaga lui Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În acest dosar sunt judecați Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanțe, Ionuț Costea (cumnatul lui Mircea Geoană), fost președinte Eximbank, Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Cristian Boureanu, fost parlamentar PDL. 

Toți au fost condamnați pe fond, de către un complet de 3 judecători de la ÎCCJ, la ani grei de închisoare, pentru o presupusă mită luată de la o firmă austriacă, pentru lucrarea de reabilitare a căii ferate București-Constanța.

coral