Primarul Emil Boc spune că nu s-a testat pentru coronavirus, deși viceprimarul Dan Tarcea este în prezent în autoizolare, fiind testat negativ, după ce soția sa a fost confirmată pozitiv.

”Ancheta epidemiologică în cazul domnului viceprimar nu m-a trimis la test, pentru că nu am avut contact direct cu o persoană testată pozivit. Domnul viceprimar nu este testat pozitiv, ci negativ. Dacă ancheta epidemiologică nu mi-a zis să fac test, de ce să fac, numai așa, să mă duc pe la ușile doctorilor, numai așa ca să mă bag în seamă.”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE.

Acesta a spus că și în prezent colaborarea atât cu prefectul internat în spital cu coronavirus, cât și cu viceprimarul aflat în izolare este foarte bună.

”Colaborarea cu prefectul Mircea Abrudean funcționează foarte bine, el e bine, sănătos, nu are complicații, astaa e partea plin a paharului. Suntem în contact în fiecare zi. Așa că și coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se desfășoară foarte bine, colaborarea privind mersul orașului, județului funcționează. La fel și cu domnul viceprimar, colaborăm prin videoconferință, prin videotelefon, merge totul ca la carte. Din formă de respect față de colegi dânsul a spus că mai stă acasă o perioadă, să fie sigur”, a explicat Emil Boc.

Primarul a precizat că în oraș sunt foarte multe acțiuni ce vizează respectarea regulilor covid la terase, în spații închise, în transportul în comun și se aplică amenzi.

coral