News Flash:

Boc sancționează aspru toate școlile care nu lasă curțile deschise pe timpul verii

5 Iulie 2019
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea scolii

În urmă cu 2 ani, Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) au cerut tuturor unităţilor de învăţământ să deschidă terenurile de sport din curţile şcolilor pentru elevi pe perioada vacanţei de vară zilnic între orele 10 – 20. Pe atunci, Emil Boc declara că directorii care nu vor respecta regulile vor fi aspru sancționați. La începutul acestei vacanțe de vară, primarul a venit cu aceeași promisiune.

Dacă vreo unitate școlară își va mai permite să sfideze această regulă de bun simț, să nu lase curțile școlilor deschise pentru copii, ca să poată face mișcare și sport și să nu se joace printre mașini, acest lucru îl voi trata cu maximă seriozitate. Am parteneriat serios cu domnul inspector școlar Valentin Cuibus, de a sancționa unitățile școlare care nu respectă această decizie, care e scrisă și e hotărâre de Consiliu Local din 2009, nu e nimic nou.

Vom trece la sancțiuni, pe care le putem da noi. Vom diminua resursele bugetare pe care le alocăm la școlile respective, nu vor primi decât strict ceea ce este pe lege și cu aia nu vor putea să trăiască. Dacă primăria își retrage sprijinul financiar de bază, se închid jumătate din școlile din oraș. În al doilea rând, voi cere schimbarea directorilor.

Eu am un reprezentant al primarului, dumneavoastră un altul al Consiliului Județean și cu Inspectoratul Școlar de partea noastră putem constitui o majoritate în consiliu de adminitrație pentru a schimba directorii care nu au decența de a respecta decizia comunității noastre", a declarat Emil Boc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

boc curte scoala sanctiuni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 22 queries | Mysql time :0.078079 (s)