Clădirea embematică din Piața Mărăști, una dintre cele mai urâte din oraș, revine în atenția autorităților locale. În ultima ședință de consiliu local, primarul Emil Boc a arătat că nu se va lăsa până câd aceasta va fi demolată.

Se vede cu ochiul liber, clădirea din Piața Mărăști este absolut odioasă. S-a construit fără autorizații și fără pic de bun gust. Consilierul local Alexandra Oană a spus, în ședința de luni, că întreaga piață are grave nereguli, care atentează la siguranța cetățenilor, cu tablouri electrice nesecurizate, cu alimente care se păstrează în condiții improprii. 

Primarul Emil Boc i-a dat dreptate. “De mine nu scapă. Nu are cum să funcționeze o asemenea structură”, a subliniat edilul-șef. Acesta a arătat că terenul este privat și că a sesizat autoritățile statului, dar că ANAF dă vina pe ISU, ISU pe DSP, iar DSP pe alții și că nimeni nu ia măsuri.

În discuție a intervenit și viceprimarul Dan Tarcea, care a afimat că Primăria are o sentință definitivă de demolare a unui etaj din clădire. “Am mers la executorul judecătoresc, dar decizia de desființare a fost contestată”, a subliniat Tarcea, potrivit Media9.

Potrivit primarului, clădirea ar aparține omului de afaceri Costică Pocol, cel care a construit și celebrul hotel Cristian, din Piața Mihai Viteazu. Între timp, acesta a vândut hotelul către dezvoltatorul imobiliar Dorin Bob.

coral