Un proiectil de război neexplodat a fost descoperit în cursul zilei de marți, 23 iunie, pe strada Republicii din Câmpia Turzii.

Bomba a fost descoperită cu ocazia lucrărilor de canalizare efectuate în zonă, la fața locului s-a deplasat de urgență o echipă de pirotehniști de la ISU Cluj.

„A fost găsit un proiectil exploziv calibrul 240 MM, peste 100 kg, foarte periculos, din al doilea război mondial, nu a explodat datorita faptului că se află în zona mlăștinoasă.

A fost ridicat, transportat și depozitat de echipa protehni a a ISU Cluj. Va fi distrus într-un poligon special amenajat”, transmite ISU Cluj.

Genul acesta de proiectile sunt extrem de periculoase și pot ucide, în cazul unei explozii. ISU Cluj transmite populației ca în momentul în care există suspiciunea că au descoperit un proiectil, chiar dacă aparent pare ruginit, să anunțe de urgență autoritățile, la numărul 112, pentru a se lua măsurile de siguranță necesare. Un proiectil, chiar dacă este ruginit, poate avea focosul activ, în bună stare de funcționare, ceea ce poate duce la pericolul unei explozii, în cazul în care este mișcat.

coral