DIICOT a finalizat rechizioriul în dosarul Caracal și a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă,  pentru săvârșirea a două infracțiuni de omor, adică pentru uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu.

Avocatul familiei Măceșanu merge azi la Parchetul general pentru a depune o cerere de infirmare a rechizitoriului, conform Antena 3. De altfel, familia Alexandrei Măceșanu își dorește ca procurorul general să nu aprobe acest rechezitoriu venit de la DIICOT, subliind că este incomplet.

Sunt mai multe puncte în cererea părinților Alexandrei Măceșanu, iar unul dintre acestea se referă la cererea lor de probare a ADN-ului tinerei în afara țării.

Procurorii DIICOT au trimis rechizitoriul dosarului Caracal, procurorului general

DIICOT a transmis luni spre confirmare procurorului general Bogdan Licu rechizitoriul şi actele de urmărire penală întocmite în dosarul Caracal, urmând ca un colectiv de procurori criminalişti să stabilească dacă acesta poate fi trimis în instanţă. ”În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

coral