Cine a spus ca viata unei femei este un carusel de impliniri si reusite, nu a stiut ce vorbeste. Cand pornesti la drum in doi, juramintele care se fac la inceput sunt de multe ori calcate in picioare fara mila. Jumatatea masculina a cuplului este cea nerabdatoare sa guste cu nesat din placerile interzise ale casatoriei…

Majoritatea politicienilor romani ajunsi in posturi cheie si cu functii importante, cei care au escaladat vertiginos traiectoria politica, s-au plicitisit brusc de nevestele cu care au impartit bune si rele si s-au orientat catre femei sau fetiscane de seama fiicelor lor, proaspat iesite din adolescenta.

Ce anume ii impinge pe barbati sa schimbe macazul destinului, a lor si a femeilor de langa ei, este o chestiune pe care specialistii in terapii cognitiv-comportamentale inca mai au de dezbatut.

Acum 4 ani, dupa 28 de ani de casnicie, Liviu si Bombonica s-au despartit fulgerator ca si cum toate obstacolele prin care au trecut impreuna, toate implinirile si bucuriile, vacantele si serbarile de sfarsit de an ale celor doi copii, n-au contat. Tot ce conta era un nou orizont deschis in fata barbatului: o noua optiune feminina, mai tanara, mai cu chef, mai netrecuta prin ciurul vietii… Dezinvolta si balaie, mereu zambitoare si cu ambitii nemasurate. Cum sa ramai impasibil cand in preajma ta poate sta un exemplar care iti poate deschide noi perspective asupra vietii?!

Si astfel, destinul femeii ramase in umbra e pecetluit. Singura, la jumatatea vietii, atunci cand nimic nu mai e la fel, cand propria-ti feminitate te tradeaza, cand menopauza iti da tarcoale, cand corpul iti da dureri, cand memoria incepe sa-ti joace feste, te trezesti a nimanui, parasita, umilita de cel care in urma cu 30 de ani iti aducea la garoafe ca sa te surprinda cu dragostea si atentia lui.

Ascensiunea politica a celui mai comentat om politic al momentului i se datoreaza, in mare, si fostei sotii, fiica de tarani gospodari care au stiut de generatii sa munceasca si sa valorifice roadele pamantului. La numai 34 de ani Liviu Dragnea ajungea prefect de Teleorman, bazandu-se, in parte, si pe relatiile si cunostiintele socrilor sai. In tot acest timp, cei doi, precum Bonnie si Clyde, nu s-au dat in laturi, umar langa umar, sa-si consolideze pozitiile si averea. Abuz in serviciu, delapidari, trafic de influenta, partneri la bune si la rele… pana cand, ales deputat de Teleorman, Dragnea pleaca la Bucuresti. Coincidenta, peste putin timp cei doi soti isi anunta sfarsitul de drum.

Astazi, politele s-au platit: Bombonica Dragnea este achitata pentru abuz in serviciu.

Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Sentinta este definitiva.

coral