Anunt de ultim moment de pe Aeroportul International Henri Coanda. Un proiectil explozibil a fost gasit in apropiere de pistele de zbor in timpul unor lucrari de reabilitare a unor piste. Se pare ca pirotehnistii intervin la aceasta ora pentru inlaturarea pericolului.

Alerta majora pe Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni dupa ce un proiectil din timpul razboiului a fost gasit de muncitori in timp ce lucrau la reabilitarea unei piste, informeaza Romania TV. Pirotehnistii intervin in aceste momente pentru ridicarea proiectilului.

Astfel de munitii neexplodate, ramase ingropate din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, se mai gasesc si astazi pe teritoriul Romaniei si inclusiv al Capitalei care a fost bombardata in 1944.

Bombardarea Bucurestiului in al Doilea Razboi Mondial au fost in primul rand bombardamente ale Aliatilor asupra obiectivelor de cale ferata si de petrol, dar au inclus si bombardarea de catre Germania nazista dupa lovitura de stat a Regelui Mihai. Bucurestiul depozita si distribuia o mare parte din produsele de petrol rafinat la Ploiesti.

coral