News Flash:

Bucătarii din Cluj au protestat pentru redeschiderea restaurantelor

17 Iunie 2020
931 Vizualizari | 0 Comentarii
Protest bucatari

Bucătarii clujeni au protestat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, cerând să se redeschidă restaurantele.

Bucătarii din Cluj -Napoca s-au săturat de restricții.  În România au fost deschise mall-urile, păcănenele, însă nu și restaurantele, pe motiv că acestea ar reprezenta pericol de contaminare cu coronavirus. Din acest motiv, bucătarii s-au adunat în Piața Unirii pentru un protest pașnic.

Mesajul către Guvernul Orban este unul ferm: „să permită cu celeritate reluarea activității restaurantelor, la fel cum s-a procedat în alte țări ale UE. Bucătarii spun că afacerile efectiv vor da faliment dacă mai stau închise”.

Protestul a fost organizat de Paul Siserman, chef, fost concurent al emisiunii Masterchef. La protest au participat 30 de persoane, deși cheful se aștepta la mult mai multe.

„La Cluj-Napoca au fost în jur de 30 de persoane. Mă așteptam la 200-300 de persoane. Cred că am fost vreo 3 atreprenori, restul angajați. A fost destul de dezamăgitor. Au fost puțini pentru că oamenilor le-a fost teamă, iar alții au spus că au fost informați, dar eu cred că informația a ajuns, de fapt, la ei”, a spus Siserman.

Protestul a dorit să fie un semnal de alarmă în ceea ce privește HORECA, industrie care a avut și are în continuare de suferit din cauza pandemiei.  

„Domnii noștri guvernanți, începând de la parlamentari la deputați și până la miniștri au decis să nu deschidă restaurantele, chiar dacă alte țări din Europa au făcut-o. Au deschis tot ce înseamnă jocuri de noroc, păcănele, mall-uri, stațiuni balneoclimaterice. Mi-e greu să cred că dacă găseau niște normative clare, pe care proprietarii din HORECA să le respecte, nu ar fi fost respectate. Totalitatea activităților demarate odată cu deschiderea teraselor însumează undeva la 30% din tot ce înseamnă business în HORECA, industria ospitalității. Pentru restaurante, cofetării, baruri se pot da clar niște normative pe care proprietarii să le respecte și să fie deschide! Dacă un restaurant are 200 de locuri, ar putea să fie folosite 70, doar să fie folosite!”, a spus cheful, potrivit monitorulcj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 33 queries | Mysql time :0.076290 (s)