News Flash:

București și Cluj, în topul județelor cu cele mai multe cazuri de COVID. Rata de infectare e în creștere la nivel național

12 Septembrie 2021
366 Vizualizari | 0 Comentarii
cazuri covid cluj

București, Cluj și Timiș conduc în topul județelor cu cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore. În același timp, rata de infectare cea mai mare este în Satu Mare, care a depășit 2, iar Bucureștiul, Timșu, Ilfov și Cluj sunt în creștere, ca număr de cazuri în ultimele două săptămâni la mia de locuitori.

Trei județe au o rată de infectare de peste 1,5 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile: Satu Mare – 2.12, Ilfov – 1,61 și Bistrița- Năsăud – 1,53, București – 1,37. Sub 0,3 la mie s-a raportat în Harghita, Covasana și Brăila, după cum o arată și graficul de incidență.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.648 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate.

**În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bucuresti cluj top judete covid
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037666 (s)