Bucureștiul va sprijini Ucraina cu electricitate: ce planuri se vor discuta astăzi la Conferința Internațională pentru Reconstrucția Ucrainei de la Berlin

95 de proiecte de investiții sunt în discuție la Conferința Internațională pentru Reconstrucția Ucrainei de la Berlin. Cancelarul german Olaf Scholz și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au făcut ieri un apel la consolidarea apărării aeriene în fața atacurilor rusești, în baza unei inițiative germane, informează Rador Radio România.

Astăzi se va discuta despre finanțare de proiecte de reconstrucție în Ucraina. Până acum, Comisia Europeană a anunțat acorduri cu diverse bănci în valoare de 1,4 miliarde de euro și un pachet de asistență de 1,9 miliarde. Și România oferă ajutor.

Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a explicat pentru Radio România Actualități că Bucureștiul sprijină Ucraina cu electricitate și lucrează la îmbunătățirea interconectivității. Bucureștiul are o abordare regională, care include și Republica Moldova, a precizat Luminița Odobescu.

Pe agenda conferinței de la Berlin este și aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.