News Flash:

,,Bună sara lui Crăciun” – Spectacol extraordinar de colinde și cantece de stea

27 Noiembrie 2019
1821 Vizualizari | 0 Comentarii
Afis 2

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, la un spectacol extraordinar de colinde și cântece de stea ,,Bună sara lui Crăciun”.

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, colindele, obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă din satul românesc vor fi aduse în scenă de cete de colindători din mai multe localități ale județului Cluj: Frata, Huedin, Mociu, Răchițele și Negreni. Acestea vor fi prezentate aşa cum se păstrează ele în vatra satului și cum au fost cuprinse în cercetările realizate în teren de specialiștii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Spectacolul va fi deschis de Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Un moment aparte va fi prezența grupului de colindători din comunitățile românești din Banatul Istoric - Voivodina, Serbia, dar și celebrului cor bărbătesc din Finteuşu Mare, județul Maramureș, cel mai longeviv cor din țară, cu o activitate de peste 100 de ani.

Colindătorii, într-un număr impresionant, peste 200 de persoane, vor dărui spectatorilor clujeni momente speciale, pe care rar mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

De asemenea, iubitorii de folclor se vor putea bucura și de colindele aduse în scenă de grupul de interpreți clujeni „Corindătorii Clujului”: Mariana Morcan, Maria Marcu, Marinela Zegrean Istici, Crina Varga-Haiduc, Mihaela Grindean, Alexandru Potra, Florin Bota, Adrian Socaciu, Cătălin Nistor, Raul Oltean și Grigore Sâmboan, acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Evenimentul este prezentat Grigore Sâmboan.

Concertul va fi filmat de Hora Tv. Intrarea se va face pe bază de bilet în valoare de 20 lei. Se pot procura de la casieria Casei de Cultură a Studenților, de luni până vineri, ora 10.00 -18.00, și în magazinele partenere: Entertrix Platinia Shoping Center, (et. I), Librăriile Cărturești (Iulius Mall,Vivo, Platinia Shoping Center) și Info Point Carrefour Vivo. Disponibile și online: www.myticket.ro și www.entertix.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

spectacol colinde craciun eveniment
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 22 queries | Mysql time :0.065811 (s)