Misiune ușoară pentru Simona Halep (13 WTA) în turul 2 de la US Open. Sportiva română a învins-o în două seturi pe jucătoarea slovacă Kristina Kucova, scor 6-3, 6-1 și s-a calificat în turul trei, unde o va întâlni pe Elena Rîbakina (20 WTA) din Kazahstan. Calificarea Simonei vine la pachet cu un premiu consistent.

Câți bani a câștigat Simona Halep, după calificarea în turul 3 la US Open

Simona Halep a început excelent partida și a câștigat primul game pe serviciul adversarei. A urmat un nou game câștigat de sportiva română. După alte câteva game-uri schimbate între cele două adversare, Kristina Koucova a reușit primul break, la scorul de 3-2, însă Halep și-a recuperat imediat avantajul break-ului. Simona a câștigat primul set după ce obținut încă un break în fața adversarei.

Fostul lider WTA a continuat în același ritm și în actul secund. Românca a câștigat încă două game-uri pe serviciul adversarei, iar jucătoarea din Slovacia nu a reușit să revină și să trimită meciul în decisiv. Simona a reușit astfel să acceadă în turul 3 la US Open, fază pe care nu a mai atins-o din 2016.

Halep a dat o lovitură financiară după numai două meciuri jucate la Flushind Meadows. Sportiva din România a câștigat un cec în valoare de 180.000 de dolari, în timp ce Kristina Kucova rămâne și ea cu un premiu consistent, de 115.000 de dolari.

Anul acesta, la US Open, organizatorii au pus la bătaie premii record, în valoare de 57,5 milioane de dolari. Simona Halep o va întâlni în turul 3 de la US Open pe sportiva din Kazahstan Elena Rîbakina. De cinci ani sportiva română nu a mai reușit să acceadă în această fază a ultimului Grand Slam al anului.

Premiu important pentru Simona Halep, dacă va ajunge în optimi la US Open

Dacă va trece și de următoarea ei adversară, Simona Halep va câștiga nu mai puțin de 265.000 de dolari. Câștigătorea acestei ediții a celui mai important turneu de hard va primi un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari. Premiul este mai mic față de ediția precedentă a competiției cu 500.000 de dolari.

Simona Halep nu a cucerit niciodată turneul de la Flushing Meadows. Ea are două titluri de Grand Slam: Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). Sportiva română a câștigat până acum din tenis nu mai puțin de 37,7 milioane de dolari. În 2021, premiile totale obținute de Simona ajunga la 710.000 de dolari.

coral