Aventurile la Iulius Mall Cluj continuă și în 2023, iar prima provocare este să faci o „vizită” în Univers, acolo unde nu credeai că vei ajunge vreodată. Te poți „desprinde” de pe Terra, în perioada 21 ianuarie – 5 februarie și vei putea descoperi misterele constelațiilor din Emisfera Nordică, a celor zodiacale, vei afla cum au luat naștere și cum s-au stins stelele și vei zări marginile Universului Observabil. Călătoria fascinantă, plină de culoare și imagini fabuloase este destinată curioșilor de toate vârstele, iar prețul unui bilet este de 40 lei.

Iulius Mall Cluj ți-a pregătit o nouă misiune, care îți oferă posibilitatea să explorezi Universul. Astfel, în Atriumul Principal, în perioada 21 ianuarie – 5 februarie se va instala planetariul gonflabil „DE PE TERRA ÎN UNIVERS”, ce va oferi spectacole full-dome și în programul căruia sunt incluse proiecții cu tematică de astronomie, destinate tuturor categoriilor de vârstă.

La prima proiecție, curioșii vor putea descoperi misterele constelațiilor din Emisfera Nordică și a constelațiilor zodiacale, corpurile cerești din Sistemul Solar în toată splendoarea lor, vor  călători către locurile de naștere ale stelelor, dar și în locurile unde aceastea s-au stins. De asemenea, vor putea ajunge mai departe de Calea Lactee, vor traversa imensitatea inimaginabilă a miliadelor de galaxii și vor zări marginile Universului Observabil, la circa 14 miliarde de ani lumină. Toate imaginile sunt însoțite de explicații audio.

Cea de a doua proiecție se adresează exclusiv copiilor și este vorba despre „PATRULA ZULA – Cu picioarele pe Pământ”. Aceasta este bazată pe serialul TV de succes, Patrula Zula, care a ajuns în 200 de milioane de locuințe din întreaga lume. Astfel, aflându-se într-o expediţie pentru căutarea de fosile, Patrula Zula descoperă dovezi că ticăloasa Deliria călătorea înapoi în trecutul preistoric al Pământului pentru a arunca ilegal deşeurile toxice produse de compania sa. Patrula Zula trebuie să călătorească în timp până la începuturile planetei Pământ pentru a o prinde, înainte ca depozitarea ilegală a deșeurilor să aibă consecințe catastrofale. În acest proces, eroii noștri învață despre formarea și dezvoltarea planetei Pământ și despre formele de viață pe care o numesc casă.

Cupola gonflabilă a planetariului are un diametru de 8 metri și este dotată cu un proiector digital și scaune confortabile. Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru o proiecție, numărul maximum de persoane care poate participa la un spectacol este de 45 de spectatori/serie, iar spectacolele se țin în limba română și maghiară (pentru aceasta din urmă trebuie sunat în prealabil la +40 745 262 143 pentru programare). Aceeași procedură trebuie urmată și în cazul în care este vorba despre clase de elevi.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook Iulius Mall Cluj pentru a fi mereu la curent cu toate noutățile!

coral