News Flash:

Cămătarul de 24 de ani din Turda care își sechestra victimele rămâne în arest preventiv

29 Martie 2022
2648 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciurar R zvan Radu ramana in arest

Ciurar Răzvan Radu, turdeanul de 24 de ani acuzat de cămătărie, lipsire de libertate și tulbulalrea ordinii și liniștii publice, rămâne în arestul preventiv, după ce magistrații Judecătoriei Turda au dispus prelungirea măsurii.

Potrivit anchetatorilor,  în ultimii doi ani, Ciurar a împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, cerând dobânzi de 50% la restituirea sumelor. Mai mult, una dintre victimele acestuia a fost sechestrată și amenințat cu bătaia. 

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că acesta ar fi efectuat 14 împrumuturi, în valoare totală de peste 11.000 de lei, către patru persoane din același municipiu, în perioada mai 2019 – octombrie 2021, pentru care ar fi perceput dobânda de 50%. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că la data de 1 august a.c., tânărul ar fi tulburat ordinea și liniștea publică pe strada Amurgului, din municipiul Turda, unde l-ar fi agresat fizic pe un bărbat.

Totodată, acesta este cercetat de faptul că, la data de 17 octombrie a.c., l-ar fi determinat pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, să îl însoțească la locuința sa, unde, amenintându-l cu acte de violență, l-ar fi constrâns să rămână în respectivul imobil”, arărtau polițiștii la momentul reținerii tânărului. 

Cămătarul are doar 24 de ani, însă instanța l-a considerat un pericol pentru societate, dispunând arestarea preventivă a acestuia: 

„În temeiul art. 226 alin. 1 şi alin. 2, raportat la art. 223 alin. 2, art. 202 alin. 1, alin. 3 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. R.-R., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. și ped. de art.205 alin. 1 și alin. 3 lit. a C.pen. (persoană vătămată F.F.-S.), camătă, prev. și ped. de art. 351 C.pen. (14 acte materiale), și lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art.193 alin.2 C.pen. (persoană vătămată P. R.-C.), totul cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen. pentru o durată de 30 zile, începând de astăzi 11 noiembrie 2021 până în data de 10 decembrie 2021 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în soluția dată de Judecătoria Turda. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

camatar turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033979 (s)