Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, consideră că printre primele propuneri venite la 1 iunie pentru relaxarea restricțiilor luate pentru stoparea pandemiei de coronavirus va fi renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

Când ar putea să nu mai fie obligatorie masca în spațiile deschise

Reprezentantul guvernului vine însă și cu un avertisment: chiar dacă panta infectărilor din valul trei este una descendentă, nu înseamnă și că am scăpat de pericolul pandemiei.

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii unde se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a precizat Ioana Mihăilă.

coral