Când revin toţi elevii la şcoală. Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul mult aşteptat atât de elevi, precum și de părinții acestora. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat când revin toți elevii în băncile școlilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat când revin toţi elevii la şcoală. Revenirea elevilor la școală se va putea face în condiții de normalitate abia în anul școlar 2021-2022, a declarat, vineri, ministrul Educației.

”Cu toții sperăm că vom putea renunța cât de curând la aceste scenarii și vom intra în normalitate din perspectiva sistemului de educație. Am spus că după două săptămâni, de exemplu pe 20 mai, atunci când vom avea o imagine a ratei de infectare după sărbătorile pascale, după ce va trece perioada de incubație, vom face această analiză.

Dacă se va confirma trendul puternic descendent al ratei de infectare și ne dorim asta și dacă în același timp vom înregistra progrese ale campaniei de vaccinare și facem eforturi în acest sens, sunt convins că Ministerul Educației este îndreptățit să propună deschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică, fie și pentru cele 3-4 săptămâni.

În această perioadă, marcată de imprevizibil, nu cred că cineva responsabil poate să dea drept sigur, dar pot să vă spun, până și ministrul Educației are dreptul să spere și să creadă că lucrurile vor fi în normalitate începând cu 13 septembrie, începutul anului școlar 2021-2022”, a declarat ministrul Educației la antena 3.

Ce elevi au început școala pe 5 mai

Pe de altă parte, elevii au reânceput școala după vacanța de primăvară pe 5 mai, o parte dintre ei. Astfel, în localitatea unde rata de infectare este mai mică de 1% elevii merg normal la școală, toate clasele, cu excepția celor terminale. Unde rata de infectare depășește 1%, la școală vor merge doar elevii din clasele mici, cei mai mari urmând să facă ore online.

De asemenea, elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, vor merge la școală, fizic, începând cu data de 10 mai, indiferent de rata de infectare din localitățile în care locuiesc.

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu despre începere școlii pe 5 mai

”Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie – şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică.

Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi”, anunța Sorin Cîmpeanu. coral