Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut duminică la 7.11 în municipiul Cluj-Napoca, însă restricțiilor din timpul săptămânii nu vor fi ridicate încă, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

„Vom trece pe restricții de weekend când rata va scădea sub 7/1000, așa cum prevede și Hotărârea de Guvern”, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Chiar dacă rata de infectare este sub 7.5 la mia de locuitori, restricțiile se vor ridica doar când rata va scădea sub 7 la mia de locuitori, potrivit Hotărârii de Guvern. Acest lucru a fost stabilit, tocmai pentru a se evita implementarea restricțiilor odată la câteva zile.

Prin urmare, clujenii mai au puțin de așteptat până la ridicarea restricțiilor de circulație. În acest moment, circulația este permisă doar până la ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00, în fiecare zi. Dacă rata de infectare va scade sub 7 la mia de locuitori, atunci restricțiile menționate vor fi valabile doar în ziele de weekend.

De asemenea, restaurantele și cafenelele se închid la 18:00, iar sălile de sport și fitness sunt închise de tot, însă există o posibilitate ca acestea să se deschidă.

coral