Virgil Musta, care este membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, a fost întrebat când se termină al treilea val al pandemiei COVID. Medicul a subliniat că regulile de prevenire a răspânidirii bolii trebuie respectate în continuare, în pofida scăderii numărului de infecţii.

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenți ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”, a declarat medicul Virgil Musta, la postul B1 TV.

Întrebat când se termină al treilea val al pandemiei COVID, medicul Virgil Musta a afirmat că este importantă vaccinarea pentru ca numărul de infecţii să scadă.

„Eu am speranța că în jumatăte de lună, o luna, el (al treilea val al pandemiei – n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activitățile normal. Adică eu cred ca trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care sa intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei, dacă tineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural.

Pe de alta parte, masurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege că în continuare să ne vaccinam cât mai multi şi cat mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a adăugat medicul, conform sursei citate.

 

coral