Locuitorii de pe străzile Valea Gârbăului și Răzoare așteaptă de ani de zile să se introducă și în zona lor o linie de mijloace de transport în comun. Anul trecut, Horia Șulea, fostul primar al Floreștiului, promitea transport public în zonă.

Linia ar fi trebuit să deservească străzile Valea Gârbăului – Răzoare – Tăuți – Sub Cetate. Anunțul a fost făcut de primarul Horia Șulea, pe pagina sa de Facebook.

„Așa cum am promis, se introduce transportul public de persoane pe V. Gârbăului – Răzoare – Tăuți – Sub Cetate. După ce în primavara acestui an, străzile de pe mare parte din traiectul Drumului de Ocolire Sud au fost asfaltate o dată cu marcajele rutiere s-au trasat și stațiile de autobuz”, transmitea în septembrie anul trecut fostul edil. 

În urmă cu câteva luni, noul primar Bogdan Pivariu revenea cu aceeași promisiune.

„Am fost cu reprezentanții CTP pe zona Răzoare, pentru că intenționăm să introducem o nouă linie de transport în comun, care să deservească Valea Gârbăului și Răzoare. Lucrurile trebuie făcute sustenabil și documentat, pentru că nu ne permitem să facem greșeli. 

Un autobuz articulat în acea zonă. Am fost cu un autobuz, care nu este articulat, pentru a vedea o posibilitate de traseu, dar trebuie să facem un sens unic, în acea zonă. Acum suntem în discuții cu Poliția rutieră, pentru că avem nevoie de avize de la siguranța circulației. Cei de la Compania de Transport Public fac partea lor, noi a noastră și vom demara toate procedurile pentru a putea introduce cât mai repede acea linie”, a spus primarul Bogdan Pivariu. 

În urmă cu câteva zile, noul primar anunța că încă se caută soluții pentru a introduce autobuz în zonă.

”Studiem o soluție bună pe partea de sud, care să lege mijloacele de transport de Drumul Național, spre podul N, iar de acolo pe banda dedicată din Cluj-Napoca.

Pe la Metro ar putea ajunge pe Valea Gârbăului, pe sens unic de la biserică la Răzoare, ocolește VIVO, face dreapta și coboară spre DN 1. 

Noua linie de autobuz ar urma să preia călătorii de pe Valea Gârbăului și strada Răzoare, adică circa 5 – 6000 de oameni. Aceștia fac acum eforturi și se duc până la Vivo”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu.  coral