News Flash:

Căsătorie de conveniență, descoperită la Cluj: S-a măritat cu un turc pentru a-i obține drept de ședere în Romania

6 Ianuarie 2018
1671 Vizualizari | 0 Comentarii
Casatorie de convenienta la Cluj

Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară unui bărbat de 32 de ani, din Turcia, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă. Pe numele străinului a fost emisă o decizie de returnare prin care a fost obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României unui cetăţean turc, în vârstă de 32 de ani, ca urmare a constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit faptul că cei doi au încheiat căsătoria în faţa ofiţerului de stare civilă român în luna august 2017, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform legislației în vigoare și a procedurilor specifice, polițiștii au început verificările în cazul cetățeanului străin, iar în urma interviului realizat cu fiecare dintre soți, considerat instrument important în reliefarea vieții reale de familie, au fost identificate neconcordanțe în declarațiile pe care aceștia le-au susținut.

Deasemenea, în urma verificărilor efectuate la adresa de reședință de pe teritoriul României, declarată de străin, polițiștii de imigrări au constatat faptul că între soți nu există coabitare matrimonială, precum și lipsa contribuției efective a bărbatului la îndeplinirea obligațiilor născute din căsătorie. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență, cu scopul de a facilita cetățeanului din Turcia obținerea unui drept de ședere în România.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară a străinului în România. Pe numele acestuia, a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească țara în termen de 30 de zile.

Conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de ședere solicitat în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, se constată că acea căsătorie este de conveniență.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

casatorie convenienta turc romania cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034102 (s)