Guvernatorul BNR care a spus „să mai bem câte un ceai de tei” pentru a nu ne speria de inflație are un salariu demn de invidiat! Sfatul pe care l-a oferit Mugur Isărescu referitor la inflație a iritat o mare parte din populație. Chiar dacă totul a fost o glumă.

Guvernatorul Băncii Naționale a României a câștigat din această funcție 966.361 de lei, se arată în ultima sa declarație de avere, depusă în luna iunie 2021. Asta înseamnă că lunar, acesta a avut un salariu de aproximativ 80.000 de lei.

Și asta nu e tot! Pe lângă aceste venituri, Isărescu a obținut 193.740 de lei din pensia primită de la stat.În contextul discuțiilor care nu se mai termină cu inflația și exagerările, guvernatorul Băncii Naționale a României a îndemnat, joi, la calm, populația. „Nu ne strică ceva mai multă calmitate.

Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză. E de înţeles. Autorităţile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înţeles şi eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR -n.r). Deci e un sfat bun. Exagerările sunt specifice dar nu fac bine.”, a precizat Isărescu.

Și preşedintele Klaus Iohannis a comentat sfatul guvernatorului BNR. Acesta a spus ironic că „probabil acolo sunt mai multi tei în parc şi se bea mai mult”.

România se confruntă cu val de scumpiri fără precedent în ultimii 18 ani. Conform ultimelor estimări, inflația a ajuns la 13,8%, iar semnele nu sunt deloc pozitive.

coral