Oficiile poștale vin cu vești bune pentru angajații lor. Iată cât are salariu un poștaș, în anul 2023.

Anul 2023 vine cu vești minunate pentru poștași.

Mai precis, Posta Română a oferit în plus câte 300 de lei pentru fiecare dintre copiii minori ai salariaților, astfel încât, un salariat cu doi copii minori va primi suma de 900 de lei.

„Compania Națională ”Poșta Română” va oferi valoarea maximă a primei de sfârșit de an neimpozabilă permisă de lege. Anul acesta a fost, poate, unul dintre cei mai dificili dintre ultimii ani. Știm că toate greutățile financiare sunt din ce în ce mai apăsătoare și sperăm că această sumă pe care am decis să o oferim va aduce puțină bucurie în preajma Sfintelor Sărbători.

Astfel, fiecare salariat va primi suma de 300 de lei net prin prima de Crăciun. Compania va oferi în plus câte 300 de lei pentru fiecare dintre copiii minori ai salariaților. Vă rugăm să vă asigurați că ați informat Comăania cu privire la situația dumneavoastră familială și la numărul de copii pe care îi aveți în întreținere”, a declarat șeful Poștei Române.

Salariul minim pentru un poștaș

Începând de luna aceasta, de pe 1 ianuarie, niciun angajat al Poștei nu va încasa mai puțin de 2.500 de lei net. Totodată, salariații primesc și bonuri de masă de 600 de lei pe lună.

„Vă mulțumim pentru toată munca pe care o depuneți în fiecare zi și vă prețuim pentru ceea ce faceți. Pe lângă această primă, se are în vedere și majorarea venitului net al tuturor angajaților Poștei. Astfel, începând cu luna ianuarie, valoarea tichetului de masă se va dubla, de la 15 lei la 30 de lei. Creșterea lunară va fi de aproximativ 300 de lei pentru fiecare salariat”.

„Începând cu 1 ianuarie, niciun angajat al Poștei nu va merge acasă cu mai puțin de 2.500 de lei net. Aici includem salariul, plus bonurile de masă, în valoare de 600 de lei. Vrem ca orice angajat al Poștei care muncește opt ore să aibă acest venit minim garantat”, a mai declarat șeful Poștei Române, potrivit Vremeanouă.ro.

coral