Coasta de Azur sau Riviera Franceză este o regiune superbă de coastă a Franţei la Marea Tireniană. Până în secolul al XIX-lea, Riviera Franceză avea doar sate de pescari, dar s-a edificat calea ferată şi a venit şi vizita reginei Victoria şi lucrurile au mers din ce în ce mai bine în această regiune. Riviera Franceză este simbolul distincţiei şi elegantei europene, un loc unic unde vei putea să mergi în vacanţă în staţiuni exclusiviste Cannes, Nisa, Menton, Saint-Tropez.

Care sunt principalele atracții de pe Riviera Franceză?

Circuitul de formula 1, hotelurile luxoase de cinci stele, atracţiile turistice pe care le găseşti la tot pasul, dar şi atmosfera tipică Rivierei Franceze, toate te vor cuceri de la primii paşi pe care îi vei face pe aceste tărâmuri de vis pentru concedii perfecte.

Cât costă un concediu pe Riviera Franceză? Destul de mult mai ales că este vorba despre o zonă exclusivistă, tocmai de aceea această destinație nu se adresează tuturor persoanelor. Dar ai şi confort, spa, hoteluri excelente, vile şi ceva ce seamănă cu pensiunile noastre, dar mult mai luxoase.

Cât despre preţuri, ele pornesc de la 175 de euro pe parsoană pe noapte cameră dublă şi mic dejun inclus la hoteluri de cinci stele, fără transport şi asigurare medicală, dar depăşesc 193 de euro pe persoana pe noapte cameră dublă şi mic dejun la alte hoteluri de acolo. Dacă vrei să întâlnești și persoane celebre, va trebui să suplimentezi puțin bugetul pentru a putea intra în celebrele cazinouri de pe Riviera Franceză. Altfel, poți juca la unul dintre aceste cazinouri din lista casino online Franța, pentru o experiență online, din confortul căminului tău.

Cât costă o noapte de cazare?

Dacă tot mergi pe Riviera Franceză probabil vrei lux şi eşti dispus să plăteşti foarte mult pentru nopţile de cazare, aşa că găseşti şi oferte de la 1012 euro pentru doar trei nopţi de cazare pe persoană pe camere dublă, fără masă.

La alte locaţii de cazare ai să plăteşti de la 1308 Euro / 6 nopţi / persoană cu demipensiune, iar dacă vrei lux cu adevărat dai câteva mii bune de euro / persoană / noapte în apartament pentru 5/6 persoane. Cazarea la vile e ceva mai accesibilă, dai doar de la 262 Euro / persoană / noapte / cu mic dejun. Ai şi varianta de la 21.00 euro / persoană / noapte în apartament 4 persoane, dar fără masă.

Deci Riviera Franceză e pentru toată lumea, dar trebuie să ai buget foarte mare dacă vrei să te relaxezi în lux total şi să te simţi excelent în vacanţă. Ţine cont şi de faptul că preţurile cresc şi mai mult dacă alegi locaţii din zone celebre, de exemplu din Saint-Tropez, aşa că dacă nu ai buget uriaş e bine să mergi şi în alte zone care nu sunt atât de frecventate de turişti, dar se află tot pe Riviera Franceză şi ai parte de aceleaşi condiţii excelente de cazare la preţuri mai mici.

coral