Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Mai mult decât atât, acest animal se integrează foarte uşor într-o familie. Patrupedul este capabil să înțeleagă anumite cuvinte, gesturi și să facă câteva calcule matematice, potrivit unor cercetători. În acest material vei afla cât de inteligenți sunt câinii de fapt. Iată concluzia uimitoare a oamenilor de știință.

Cât de inteligenți sunt câinii de fapt

De sute de ani, oamenii de știință au încercat să afle care este nivelul de inteligență al câinilor. Inițial s-a crezut că aceste animale de companie sunt înzestrate cu un coeficient foarte mare de inteligență, dar studiile ulterioare au demonstrat că delfinii sau leii sunt animale mult mai inteligente.

Totuși, atunci când câinele tău primește mai puțină mâncare decât de obicei, probabil ai observat privirea tristă pe care o afișează. Orice proprietar de câine poate spune că animalul lui de companie are o capacitate remarcabilă de a înțelege lumea din jur. Așa și este! Oamenii de știință au descoperit că patrupezii pot număra și pot face calcule simple. Un studiu realizat la Univeristatea Emory din Atlanta, Georgia, demonstrează faptul că inteligența câinilor este echivalentă cu cea a copiilor în vârstă de doi ani.

Aceste animale sunt capabile să observe câți câini sunt în parc, deoarece pot număra până la cinci și știu să facă o adunare 1+1. De exemplu, oamenii de știință au făcut un test și au observat că patrupezii privesc cum mai întâi un os și apoi încă un os sunt coborâte după un ecran. În momentul în care ecranul este îndepărtat, câinii, dacă știu să facă un mic calcul, se vor aștepta să găsească două oase.

Însă, cercetatorul care se ocupă de acest experiment ascunde un os, sau mai adaugă pe ascuns înca un os, astfel încât rezultatul final să fie 1 sau 3 oase. Aceste rezultate greșite ale experimentelor demonstrează cu precizie că câinii își dau seama că ceva nu corespune. Animalele se arată surprinse de rezultat și privesc nedumeriți. Aceste studii demonstrează că câinii au unele noțiuni de aritmetică.

Concluzia uimitoare a oamenilor de știință

După mai multe teste, oamenii de știință au alcătuit o listă cu cei mai inteligenți câini. Astfel, Border Colie, Pudel și Labrador se numără printre rasele care demonstrează o înțelegere specială a calculelor. Mai mult decât atât, câinii sunt capabili să simtă emoții, precum: frică, supărare, fericire sau dezgust, dar nu și vinovăție.

Deși mulți oameni cred că aceste animale au și sentimentul de vinovăție, după ce au făcut ceva rău, de fapt ceea ce afișează este frică. Cercetătorii au mai constatat că câinii au capacitatea de a înțelege până la 250 de cuvinte și gesturi. Un alt lucru interesant despre aceste animale de companie este că ei pot experimenta gelozia. Acest sentiment nu este atât de puternic ca la om, dar se declanșează în unele situații. De exemplu, dacă stăpânul oferă mai multă afecțiune unui alt animal, câinele începe să se agite și devine extrem de gelos.

coral