Unul dintre primele lucruri pe care le aflăm despre industria de videochat este acela că se câștigă cu mult peste media salariilor din România.

Multe tinere aleg meseria de model online, însă ca sumele câștigate să fie la fel de mari ca cele pe care le tot vedem în reclamele de la studiouri, modelele trebuie să fie extrem de serioase, determinate și bineînțeles să aleagă un studio de videochat profesionist.

Deși nu este un domeniu reglementat și această meserie încă nu există în nomenclatorul din România, specialiștii din industrie estimau ca în 2020 peste 100.000 de persoane din țara noastră lucrau în domeniu. În 2021 se pare că cifra chiar a crescut cu mai mult de 50% și piața este în continuă expansiune.

Trendul nu este ascendent doar la nivelul țării noastre, ci există creștere și încă potențial la nivel global. Și da, acesta este unul din factorii care conduc la popularitatea acestui domeniu: industria de videochat se bazează pe o piață globală. Cererea și oferta se desfășoară pe o piață la nivel mondal și se pare că tot mai mulți oameni apreciază acest tip de enterteinment în mediul online.

Că este un domeniu în care se câștigă mulți bani nu mai este un mit, ci o realitate. Ce trebuie însă să ia în calcul tinerele care doresc să înceapă o astfel de carieră este însă faptul că sumele mari nu vin chiar peste noapte, așa cum lasă de înțeles mai toate reclamele specifice.

La fel ca în cazul oricărui alt job, încasările mai mari vor veni odată cu experiența și profesionalismul. Așadar, este extrem de important ca încă e la debutul în carieră, modelele să fie conștiente că nu pot fi reale câștigurile de zeci de mii de dolari pe care le tot promovează unele studiouri. Din contră, acesta ar trebui să fie un mare semn de întrebare în legătură cu seriozitatea și legalitatea studiorilor de videochat care aleg să își facă acest tip de publicitate.

Ne-am interesat în rândul studiorilor de videochat profesioniste, care chiar iau în serios acest business și care sunt extrem de transparente cu modelele cu care lucrează și am aflat că în primele 2,3 luni de videochat se poate câștiga undeva între 1.500-2.000 $. Sume deloc de neglijat, având în vedere faptul că salariul minim pe economie în țara noastră este undeva la 350$.

Pentru a ajunge la încasări de peste 10.000-15.000 $ în fiecare lună, modelele trebuie să își ia jobul extrem de în serios, să fie determinate și să își dorească mereu mai mult. Este necesar ca atitudinea să fie mereu una extrem de pozitivă astfel încât să atragă cât mai mulți admiratori cu care să dezvolte discuții de durate lungi, întrucât doar așa cresc și încasările.

Modul de conversație, nivelul cât mai bun al limbii engleze dar și o cultură generală sunt aspecte care ajută de asemenea la creșterea veniturilor. Bineînțeles, imaginea este cea care atrage inițial, însă să nu uităm că și concurența între modele este la fel de mare. Și nu vorbim doar la concurența la nivel de România, ci la nivelul întregii lumi. De aceea, pe lângă un aspect fizic plăcut, modelele care reușesc să încaseze sume fabuloase au descoperit arta conversației și știu cum să inițieze cele mai interesante discuții.

În ceea ce privește programul, deși este un job care permite flexibilitate, modelele populare și care chiar câștigă mulți bani petrec 8 ore pe zi la job, 5 zile pe săptămână.

Așadar, dacă te gândești și tu la o carieră de model de videochat este important să știi încă de la început că poți câștiga extrem de mulți bani și că îți poți cumpăra tot ce ți-ai dorit doar dacă îți iei munca în serios, ești determinată și îți dorești să evoluezi în mod constant.

 

 

 

  coral