News Flash:

Cadavre decapitate la IML Cluj

7 Martie 2013
1982 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii clujeni au declansat, ieri, o ancheta in urma unei plangeri penale privind profanarea de cadavre la Institutul de Medicina Legala (IML) Cluj, plangerea referindu-se la decapitarea a sase corpuri, in acest caz fiind sesizat si Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Anca Bolba, a declarat, miercuri, ca a fost depusa la Politie o plangere penala pentru profanare de cadavre la Institutul de Medicina Legala (IML) Cluj, scrie Mediafax.

"Este vorba despre sase cadavre care au fost identificate, unul de sex feminin si cinci de sex masculin, iar sesizarea se refera la faptul ca au fost taiate capetele cadavrelor. S-a facut o cercetare, iar aceste capete au fost descoperite. Concluziile se inainteaza Parchetului", a spus Bolba.

Prim-procurorul Parchetului Judecatoriri Cluj-Napoca, Eugen Crisan, a declarat, la randul sau, ca exista o sesizare depusa la institutia pe care o reprezinta de catre IML Cluj.

"Exista o sesizare inaintata la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca", a spus Crisan, fara a oferi alte detalii privind incadrarea dosarului.

Institutul de Medicina Legala Cluj
a remis, ieri, un comunicat de presa in care clarifica situatia cadavrelor.

"Intre Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca (in continuare UMF Cluj-Napoca) si IML Cluj-Napoca exista un protocol de colaborare in baza caruia cele doua institutii desfasoara activitati didactice si stiintifice. Aceste activitati includ serviciile pentru exploatarea cadavrelor umane, in scopul desfasurarii activitatii didactice si de cercetare stiintifica medicala. Subliniem faptul ca toate aceste activitati se desfasoara cu respectarea intocmai a dispozitiilor legale in vigoare. Catedrele de anatomie, de anatomie patologica si serviciile de prosecturi si anatomie patologica pot prelua, in scop didactic si stiintific, cadavrele nerevendicate intr-o perioada mai mare de 10 zile dupa deces sau cele fara apartinatori, in temeiul dispozitiilor art. 19 lit. c din Legea nr. 104 / 2003 privind manipularea cadavrelor umane si prelevarea organelor si tesuturilor de la cadavre in vederea transplantului. Mentionam ca toate procedurile efectuate asupra cadavrelor in discutie au avut exclusiv un scop didactic si stiintific, aceste proceduri desfasurandu-se in sala de autopsie a IML Cluj-Napoca si respectiv in sala de disectie a UMF Cluj-Napoca, in cadrul Cursului international de chirurgie plastica organizat de UMF Cluj-Napoca in parteneriat cu Academia Chirurgica „Durante Scacchi” din Italia", se arata in comunicatul IML Cluj.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

politistii clujeni plangeri penale iml decapitarea anca bolba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2392 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017561 (s)