În teritoriile din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au recâștigat, recent, controlul ies la iveală  ororile comise de armata rusă asupra civililor.

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au recâștigat, recent, controlul după retragerea trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

„Experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele”, a spus Venediktova într-o declarație transmisă de mai multe posturi de televiziune ucrainene, relatează Agerpres.

Procurorul general al Ucrainei a dat de înţeles însă că există, fără îndoială, mult mai multe cadavre care nu au fost încă recuperate pentru a fi supuse unei expertize.

Numai în oraşul Bucea (Bucha), la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

"Sfătuiesc mamele militarilor ruși să urmărească asta. Uită-te la nenorociții pe care i-ai crescut. Criminali, jefuitori, călăi…

Lumea a văzut deja multe crime de război. În momente diferite. Pe continente diferite. Dar este timpul să facem tot posibilul pentru ca crimele de război ale militarilor ruși să fie ultima manifestare a unui asemenea rău pe pământ.

Toți cei vinovați de astfel de crime vor fi incluși într-o Carte specială a torționarilor, vor fi găsiți și pedepsiți", a transmis preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe pagina de Facebook, alături de fotografii cu ororile de lângă Kiev. 

Rusia a respins duminică, acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavrele de pe străzi sunt fabricate de Kiev.

coral