Un număr de 22 de oameni au murit, printre care un copil de 11 ani, și alţi 50 au fost răniți după ce bombele rusești au căzut într-un mic oraș din estul Ucrainei, chiar de Ziua Independenţei, sărbătorită de ucraineni pe 24 august. 

Au fost lovite gara și zona din jurul localităţii Ceaplîne. Un tren a luat foc, mai multe case au fost distruse. Într-una dintre acestea se afla un băiat de 11 ani, pe care tatăl l-a găsit fără suflare. A fost atacul cu cele mai multe victime din ziua în care Ucraina și-a sărbătorit independența. 

"Ceaplîne este durerea noastră astăzi. Din acest moment, sunt 22 de morți, cinci dintre ei arși în mașină, un adolescent de 11 ani a murit, o rachetă rusească i-a distrus casa.

Operațiunile de căutare și salvare la gara vor continua. Cu siguranță vom face ocupanții să poarte responsabilitatea pentru tot ce au făcut. Și cu siguranță vom alunga invadatorii din țara noastră. Veșnică pomenire tuturor celor cărora le-au luat viața acești invadatori, acești dușmani", a transmis într-un mesaj pe Facebook preşedintele Ucrainean, Volodimir Zelenski. 

"Nu există crimă de război pe care ocupanții ruși să nu o fi comis încă pe teritoriul Ucrainei. În cadrul ședinței Consiliului de Securitate al ONU, am subliniat că dacă Rusia nu va fi oprită de victoria Ucrainei, toți acești criminali ruși vor ajunge inevitabil și în alte țări.

(…) Noi toți trebuie să ne unim și să acționăm cât mai hotărât posibil, astfel încât să nu mai existe urme de rachete rusești și orașe arse de artileria rusă", a mai transmis preşedintele Zelenski. 

coral