Cadourile pentru amatorii de băuturi fine sunt de asemenea un aspect care ține de relațiile strânse de prietenie. Băuturile fine sunt diverse și au prețuri mai mici sau mai mari. Evident, cadourile pentru amatorii de băuturi fine trebuie alese cu grijă. Mai ales, trebuie să evaluezi cât de mult știi preferințele celor cărora vrei să le oferi ceva de acest tip.

Cadourile pentru iubiți amatori de băuturi fine pot fi alese în diverse ocazii. Știi că prietenul tău este colecționar de vinuri. Ai auzit de la el că și-ar dori o sticlă dintr-un an sau un soi anume. Evident, pe site-urile specializate poți găsi ușor, iar dacă prețul, uneori prohibitiv, nu este o problemă, poți să îl cumperi.

La mare căutare printre cadourile pentru amatorii de băuturi fine, sunt băuturile tradiționale occidentale cu „ștaif”: brandy, cognac, whisky, scotsch. Pentru că Grecia este o destinație de vacanță pentru tot mai mulți români, poți alege celebrele ouzzo sau tsipouro. Pentru cei care își amintesc de vodka băută în anii studenției, o vodkă rusească sau poloneză pot fi alegeri nimerite pentru ei.  Dacă ai prieteni înebuniți după cultura latino-americană, atunci o tequila fină ar fi o alegere excelentă. Dacă urmărește filmele cu faimoșii pirați sau în tinerețe a purtat tricouri cu Che Guevarra, cu siguranță, un rom bun poate să îl surprindă în mod plăcut.

Dacă iubitul tău este un patriot care preferă produse românești, există numeroase băuturi tradiționale, scoase în ediții limitate, de colecție. Cu siguranță, o pălincă având para în sticlă, un vin de la o cramă renumită îi pot satisface orgoliul patriotic. O alegere perfectă poate fi și minibarul în forma globului pământesc. Poate fi un cadou plăcut pentru un intelectual.

Cu siguranță, când te gândești la cadourile pentru amatorii de băuturi fine, ai în minte regina băuturilor fine, șampania. Evident, cea mai căutată este cea franțuzească, singura pe care mai poate scrie „champagne”. Fie că este de colecție, fie că poartă pe etichetă numele unei case producăoare din lumea bună, ea este o alegere excelentă.

Băuturile fine pentru doamne se încadrează mai ales în categoria lichiorurilor de fructe, ciocolată, mentă, vermouth etc.

Cu siguranță, îl ținem minte pe James Bond când cerea martini cu vodka, în coktail agitat, nu amestecat, obligatoriu, cu o măslină verde. Aveți ocazia să beneficiați de o astfel de comandă, atunci când faceți cadoul perfect.

Băuturile fine reprezintă o atracție pentru români în general. În anii comunismului, la multe familii, în vitrina din sufragerie, puteai admira o sticlă deosebită ca aspect. Fie era goală, fie avea în ea o băutură de casă. Pentru mulți, sticla aceea care fusese primită cândva sigilată era simbolul occidentului, al libertății.

De obicei, se spune că băutura primită în dar se desface la masă. Totuși, dacă piesa făcutp cadou este de colecție, este clar că nu puteți avea pretenția ca gazda să o desfacă. 

Băutura fină pentru iubit trebuie aleasă cu grijă. Impresia trebuie să fie bună. Secretul cadoului reușit stă în informațiile pe care le ai despre preferințele prietenilor tăi. coral