Poate că ați neglijat dimineața porția necesară de fructe și legume sau ați evitaț sucul de portocale, preferând o ceașcă de cafea aburindă. Nu trebuie să vă reproșați, fiindcă noul trend alimentar, foarte popular, este cafeaua cu broccoli.

„Dacă nu mănânci toate legumele din farfurie, nu vei avea parte de desert”, iată o frază pe care fiecare copil o aude destul de des. Odată ajuns adult, același copil înțelege ce-i  spuneau părinții și va căuta legume unele fiind pe placul lui, altele deloc.

Cert este că la ceașca de cafea de dimineață nu va renunța. Și atunci cum să procedeze cu broccoli, care nu-I atrage, deși a auzit vorbindu-se despre pulberea verde misterioasă ce poate fi adăugată la cafea. Cercetătorii australieni în domeniul sănătății și nutriției sunt cei care au hotărât să remedieze situația, preparând pudra/pulberea dint-un broccoli întreg (atât tulpina centrală mare, cât și micile buchete de flori).

Turnând două linguri  sau lingurițe din această pulbere în ceașca de cafea, spun experții australieni, vei înghiți echivalentul unei farfurii de broccoli. Avocado proaspăt și sparanghelul crocant pot fi populare pe farfuriile noastre, dar cu toate virtuțile sale, broccoli merită, de asemenea, atenția noastră. Leguma este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antibacteriene și anticancerigene, fără a neglija conținutul bogat de vitamine: A, B, C și E.

Haideți să recunoaștem că aceasta este o inițiativă excelentă din partea autorităților australiene pentru a contracara mâncarea nedorită și a încuraja oamenii să pună mai mult verde pe farfurii. Mai precis, uimitoarea tendință alimentară provine de la Organizația australiană pentru cercetare științifică a Commonwealth-ului.

Oamenii de știință de aici, în parteneriat cu un grup de fermieri, au dezvoltat o pulbere de broccoli pentru a o încorpora în băuturile noastre calde. Pe lângă faptul că este ecologică, cafeaua cu broccoli, fiindcă ea este în atenția consumatorilor, are multe beneficii pentru corpul nostru, grație calităților pudrei de broccoli.

Ce calități are pudra de broccoli

Specialiștii dezvăluie pe site-ul lor că acest nou superaliment poate fi adăugat și în preparatele de deserturi, piureuri și supe. S-a dovedit că două lingurițe de pulbere de broccoli ar conține aceeași valoare nutrițională a unei porții de fructe sau legume. În afară de beneficiile sale nutriționale, se spune că pulberea de broccoli are multe alte beneficii.

„Pudra ar putea fi făcută din legumele considerate “rele”, referindu-ne la gust, cu cele care nu sunt niciodată comercializate și care ajung la coșul de gunoi. Astfel, toată producția fermierilor poate fi utilizată, fără nici o pierdere sau aproape”, după cum explică un om de știință pe site-ul BBC.

Consumând “broccolată”, versiunea verde a tradiționalelor băuturi calde, veți spune adio sucului de varză și ceaiului verde matcha, deoarece noua tendință este cafeaua broccoli. Totodată, “pulberea de broccoli este o opțiune pentru fermierii care doresc să adauge valoare cu ingredientele derivate din legumele lor”, opinează dr. Mary Ann Augustin, conducătorul cercetării, despre acest nou superfood ce conține o doză mare de proteine ​​și fibre.

Cu alte cuvinte, cafeaua cu broccoli ar fi o alternativă excelentă pentru sănătatea noastră. Dar când vine vorba de gust, părerile sunt împărțite. Cei care au avut șansa (sau nu) să testeze această nouă rețetă par să fi fost dezamăgiți.

„Tocmai am testat o cafea cu broccoli pentru un videoclip și pot confirma că într-adevăr nu este bună”, a spus pe Twitter reporterul Josh Taylor.

Acum, depinde de gusturile fiecăruia. Încercați! coral