News Flash:

Calculeaza-ti timbru de mediu online

19 Martie 2013
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Fiscul va calcula suma ce reprezinta timbrul de mediu pentru autovehicule si va emite decizia privind stabilirea sumei in cel mult doua zile lucratoare de la depunerea documentatiei complete; in ceea ce priveste autovehiculele in leasing, termenul este de maxim cinci zile, potrivit unui proiect de ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Totodata, ANAF a lansat si un calculator pentru stabilirea valorii taxei pentru timbrul de mediu.

Pentru a calcula timbrul de mediu intrat in vigoare din 15 martie, atat pentru persoana fizica, dar si pentru cele juridice, este nevoie de cartea de identitate a vehiculului; documente care atesta dobandirea dreptului de proprietate asupra autovehiculului pentru care se solicita plata timbrului de catre contribuabil; in cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora si, dupa caz, declaratia pe propria raspundere din care rezulta rulajul mediu anual, precum si rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia AutonomaRegistrul Auto Roman” (RAR), ori rezultatul evaluarii individuale efectuate de catre un expert al Corpului expertilor tehnici, dupa caz. Documentele mentionate trebuie sa fie prezentate in copie si in original.

Valoarea in lei a timbrului de mediu pentru autovehicule se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie a anului precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Cursul publicat la 1 octombrie 2012 si care va fi utilizat in acest an pentru calcularea timbrului este de 4,5223 lei/euro.

Calcularea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule si emiterea deciziei privind stabilirea acesteia se efectueaza de catre organul fiscal competent in termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data depunerii documentatiei complete, iar in cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing emiterea deciziei se efectueaza in cel mult 5 zile lucratoare.

Accesand acest link puteti calcula timbrul de mediu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

fiscul anaf calculator regia autonoma rar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018998 (s)