Echipa de fotbal a Universității Cluj a reușit calificarea mult așteptată de către suporteri în Liga 1, după ce a trecut de Dinamo București, scor general 3-1, în play-off.

Meciul jucat în cursul zilei de duminică, 28 mai, a avut o dublă semnificație, miza fiind imensă pentru ambele echipe. 

Astfel, dacă pentru "U" Cluj victoria sau egalul însemna calificarea mult așteptată după șapte ani în care echipa clujeană a jucat în ligile inferioare, pentru Dinamo București meciul a însemnat o premieră negativă, și anume prima retrogradare din primul eșantion fotbalistic din întreaga istorie a clubului bucureștean.

Meciul a fost cu atât mai tensionat cu cât galeriile celor două echipe, U Cluj și Dinamo, sunt înfrățite și se cunoaște că sunt printre cele mai puternice galerii din România.

Un alt aspect interesant este contextul în care această calificare a Universității Cluj are loc în Liga 1, pe plan local existând divergențe cu privire la importanța celor două echipe clujene, U Cluj și CFR Cluj, pe plan sportiv local.

Astfel, dacă președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cerea doar o echipă în Liga 1, imediat după câștigarea campionatului de către CFR, primarul Emil Boc a ieșit de curând cu o declarație prin care arăta că ambele echipe sunt de o importanță vitală pentru Cluj-Napoca și sportul clujean și a comparat orașul de pe Someș cu Roma, Milano sau Manchester, orașe care au câte două echipe puternice de fotbal.

coral