News Flash:

Camere video montate în Defileul Crișului Repede pentru depistarea persoanelor care aruncă deșeuri

26 Decembrie 2021
586 Vizualizari | 0 Comentarii
Camere montate

Agenția de Management a Destinației (AMD) Bihor, din subordinea Consiliului Județean Bihor, a încheiat un nou acord de parteneriat cu mai multe instituții pentru depistarea și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri în Defileul Crișului Repede.

Acordul a fost încheiat între AMD Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, primăriile comunelor Bulz, Bratca și Șuncuiuș și firma SC Intersec General Protect SRL.

Scopul parteneriatului este colaborarea între cele șapte părți implicate, în vederea implementării proiectului inițiat de AMD Bihor: „Montare sistem de supraveghere pentru monitorizarea zonelor unde se aruncă ilegal deșeuri pe cursul Crișului Repede”, care se va desfășura în perioada 17.12.2021 – 17.12.2026, în zonele/localitățile adiacente cursului Crișului Repede, arată apuseni.info.

Proiectul prevede supravegherea video permanentă, prin intermediul a 22 de camere video care afișează imagini în direct pe un monitor tip SMART TV. Firma de monitorizare urmărește camerele 24 de ore din 24, iar când apare o posibilă infracțiune decupează imaginile și face un raport către Garda de Mediu, care ulterior, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, identifică persoana. Aceasta va fi sancționată în conformitate cu legea în vigoare, în funcție de cum este încadrată fapta, fie contravenție (Garda de Mediu), fie infracțiune (Poliția). 

La semnarea acordului de parteneriat care a avut loc vineri, 17 decembrie, au participat Alin Haniș – IPJ Bihor, MIhai Jurca – AMD, Sever Șerbănescu – Garda de Mediu, Mircea Șuta – Intersec și Gheorghe Cucuianu – viceprimar Primaria Bulz. Reprezentanții primăriilor Bratca și Șuncuiuș au semnat acordul în această săptămână.

Agenția de Management a Destinației Bihor a încheiat un contract cu firma SC Intersec General Protect SRL pe o perioadă de 12 luni, pentru care achită 1.800 lei/lună.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2021_12_26_at_11.50_.49_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 33 queries | Mysql time :0.057518 (s)