Persoanele care se vaccinează anti-COVID ar putea fi recompensate! Se vorbește tot mai mult despre această modalitate de a crește rata de vaccinare, iar o localitate din nordul Thailandei a lansat o campanie inedită.

Autoritățile au decis să ofere o vacă celor care acceptă imunizarea. Campania inedită va începe luna viitoare, iar locuitorii din Mae Cham, provincia Chiang Mai, care se vaccinează, au șansa de a primi o vacă în valoare de 10.000 bahți (318,78 dolari). Câștigătorul va fi ales săptămânal.

Te vaccinezi anti-COVID și primești o vacă
Administratorul localității a declarat că sătenii preferă vacile pentru că le pot păstra sau le pot vinde.

„A crescut numărul celor vaccinați de la câteva sute la câteva mii”, au anunțat autoritățile, potrivit CNN.

Vaccinările încep pe 7 iunie, iar până acum s-au înscris peste 4.000 de oameni, ceea ce arată că ideea autorităților este un real succes.

Thailanda a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. În ultimele două luni s-au înregistrat 119.585 cazuri și 703 decese. În acest context, autoritățile au luat o serie de măsuri pentru a încuraja oamenii să se vaccineze. Unele orașe le oferă oamenilor care se imunizează lănțișoare de aur, cupoane de reduceri sau chiar bani.

Fără recompense pentru persoanele vaccinate în România
Și în România se vorbește despre a le oferi recompense celor care se vaccinează. USR-PLUS a propus ca angajatorii să ofere o zi liberă românilor care fac acest pas, dar parlamentarii au respins proiectul de lege.

În timp ce inițiatorii legii au susținut că ziua libera îi va încuraja pe români să se vaccineze, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că o astfel de lege ar crea o discriminare între persoane.

„Se creează o discriminare între cei care s-au vaccinat până acum şi cei care urmează să se vaccineze ca să primească o zi liberă sau o zi liberă la şcoală sau o zi liberă pentru părintele care îşi duce copilul la vaccinare”, a explicat Orban, citat de Agerpres.

coral