Unul dintre cei mai iubiți și apreciați pugiliști din istoria Municipiului Câmpia Turzii, Alexandru (Sandu) Podar, s-a stins astăzi din viață.

În vârstă de 80 de ani, Sandu Podar a suferit un AVC, care i-a fost fatal.

Pugilist de anvergură, Alexandru Podar promitea să fie marea speranță a nobilei arte din Câmpia Turzii. Însă, în 1963, o întâmplare nefericită l-a aruncat în închisorile comuniste.

„Născut la Câmpia Turzii, pe 28 Septembrie 1939, în cartierul Sâncrai. În anul 1958, începe să practice boxul, ca senior, sub îndrumarea dintâiului său antrenor, Vasile Tătaru. La ,,Sârma” boxează la categoriile ușoară (63,5 kg) și semimijlocie (67 kg), conform Refleqtmedia.ro

În anul 1959, obține titlul de campion regional la seniori, categoria semimijlocie, și campion zonal, astfel fiind selecționat în ,,Lotul Național de Tineret”. În timpul stagiului militar își continuă activitatea de boxer în cadrul Clubului bucureștean Central al Armatei, club devenit ulterior Steaua.

Tânăr, puternic, manifestând calități fizice deosebite, cu o lovitură directă puternică și un croșeu de stânga devastator, Alexadrul Podaru, a fost un boxer ,,sârmar” de temut! Un om corect, muncitor și de cuvânt, un instructor sportiv ambițios, are un palmares cu 84 meciuri, din care 70 de victorii, 3 meciuri egale și 11 înfrângeri, a fost unul din cei mai iubiți și respectați sportivi din Câmpia Turzii.

coral