News Flash:

Cand se vor redeschide terasele și restaurantele în Cluj-Napoca?

19 Mai 2020
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
terase eroilor cluj

În urma unei întâlniri dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții industriei HoReCa, oficialul a declarat că toate localurile se vor deschide începând cu date de 1 iunie.

Autorităţile au anunţat, astăzi, mai multe măsuri care să vină în sprijnul industriei ospitalităţii, cea mai afectată de criza Covid-19.
Terasele se vor redeschide oficial în 1 iunie. La interior, restaurantele se vor redeschide parţial în 15 iunie.

O altă veste bună: statul va achita 42.5% din salariile din HoReCa, pentru primele trei luni după deschidere. Iar taxele şi impozitele din 2020 se vor achita în 2021, sub forma a 12 rate egale. Practic, un credit fără dobândă. În cazul IMM-urilor, statul va acorda granturi în valoare de 300 milioane euro pentru capital de lucru şi 700 milioane euro pentru investiţii. De asemenea, plata impozitului specific pentru semestrul II din 2020 va fi suspendată. O altă problemă discutată, astăzi, la întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii sectorului HoReCa este ca tichetele de masă să fie folosite doar în restaurante.
O altă măsură de astăzi se referă la garantarea creditului furnizor prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor. Potrivit autorităţilor, această măsură va sprijini furnizorii care au probleme din cauza facturilor neachitate. Astfel, va creşte disponibilitatea furnizorului de a face plata la termen în momentul redeschiderii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 22 queries | Mysql time :0.058043 (s)