Mihai Cîrț, om de afaceri din Baia Mare, candidat din partea PNL pentru funcția de primar, în cazul în care va fi ales, a mărturisit că dorește să urmeze exemplul Clujului pentru dezvoltarea orașului pe care îl va reprezenta.

„Exodul tinerilor trebuie oprit!", spune antreprenorul. Din Cluj-Napoca, de exemplu, tinerii nu pleacă. Dimpotrivă, mulți români aleg să se așeze pentru un job mai bun și un trai ca în Occident în orașul condus de Emil Boc. Acțiunea primarului este esențială. Cirț are o viziune antreprenorială: „De făcut în Baia Mare: facilități reale pentru companiile care doresc să investească aici și să creeze locuri de muncă. După modelul Oradea și Cluj-Napoca, putem dezvolta industriile – IT-ul intră în această categorie." Știe din experiență proprie. 

De asemenea, și candidatul la președenția consiliului județean Maramureș vrea să urmeze exemplul Clujului.

Ionel Bogdan este șeful filialei locale și secretar de stat în guvernul Orban. „Planul lui Bogdan" este să pună „Maramureșul pe roate" dacă va deveni președintele consiliului județean.

În primul rând, „Planul lui Bogdan" înseamnă o administrație locală PNL la fel de performantă ca administrațiile PNL din Cluj, Alba sau municipiul Oradea. 

 

coral