Un om simplu, venit din lumea satului, care a păstrat cu sine valorile românești-așa se prezintă candidatul PMP, Fiţiu Avram care dorește să ocupe funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Venit la Cluj cu ani în urmă, activează în lumea universitară, fiind conferențiar la USAMV. Expert în ecologie, acesta este unul dintre domeniile în jurul căruia gravitează întreaga sa viaţă, ducând acestă preocupare pentru mediu la un alt nivel. În decursul vieţii sale, s-a preocupat de agricultura românească, susţinând dezvoltarea şi îmbunătăţirea acesteia în ţară. Interesul său pentru agricultura ecologică şi pentru hrana sănătoasă, autohtonă, s-a manifestat în participarea la zeci de emisiuni, scrierea de articole și implicarea în diverse inițiative pe aceste teme care compun inclusiv materia pe care o predă la universitate.

Şi, ca un locuitor simplu, îşi doreşte lucruri simple de la oraş, dar pe care acesta nu le are de oferit încă, precum: un aer respirabil, un trafic suportabil, mâncare românească nechimizată şi accesibilă, şi posibilitatea de a găsi locuri de parcare fără a risipi un sfert din zi pentru asta. În calitate de expert în ecologie, s-a gândit că deţine soluţiile necesare pentru rezolvarea acestor probleme şi că ar putea să le pună în practică. Cu experiența acumulată și cu bagajul de cunoștințe pe care le deține, candidatul PMP, Fiţiu Avram crede că poate aduce o schimbare în bine, şi că poate transforma Cluj-Napoca într-un oraş verde. Acesta aspiră să ducă oraşul cât mai aproape de standardele europene, sperând să facă din acesta viitoarea “capitală europeană verde” în 2024. Cele 100 de proiecte din portofoliul de candidatură al conferenţiarului Fiţiu Avram, candidat din partea PMP, urmăresc atingerea indicatorilor necesari pentru ca oraşul nostru să reuşească să se califice pentru această distincție europeană și să fie considerat un “oraş verde”.

coral