Evenimentul a avut loc duminică, 23 august în prezența a zeci de credincioși și oficialități locale.Mai exact, începând de duminică, la Tureni este funcțională prima capelă din comună.

Primărița Dana Mănăilă spune că au participat reprezentanții tuturor cultelor religioase din comună plus preoți invitați de la parohiile din zonă. Cu această ocazie, Dana Mănăilă a fost distinsă cu Crucea Transilvană., arată turdanews.ro

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți de la parohiile învecinate, și a rostit cuvântul de învățătură.

După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul a binecuvântat și noua capelă mortuară din localitate. Edificiul a fost construit anul acesta de Primăria Tureni și este destinat tuturor cultelor creștine.

„Pentru implicarea deosebită în viața comunității parohiale, doamnei Elena Mănăilă, primarul Comunei Tureni, i-a fost acordată „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului” arată reprezentanții Mitropoliei.

coral