Peste 9 kg de cannabis și cocaină, confiscați de poliţiştii şi procurorii din Bistriţa-Năsăud, droguri care ar proveni din Spania.

”La data de 19 martie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au au organizat o acţiune de prindere in flagrant,  pe raza municipiului Bistriţa, intr-un dosar penal de introducerea în ţara de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi de mare risc”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, astfel, a fost prins un tânăr de 26 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuit că transporta cu un autoturism o cantitate mare de droguri.

”Acesta, în încercarea de a scăpa, a aruncat din autoturism o geantă de voiaj în care se aflau mai multe pachete cu o substanţă vegetală de culoare verde-oliv, precum şi pachete cu o substanţă solidă, de culoare alb-gălbui. În urma analizelor de laborator, a rezultat că este vorba despre 8,72 kilograme de cannabis şi peste 400 grame de cocaină”, a mai transmis Poliţia.

Potrivit proliţiştilor, autoturismul în cauză a oprit în trafic, pe raza localităţii Salva.

Tânărul de 26 de ani, care îl conducea, a fost condus la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, iar în urma audierilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T .- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a dispus măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore.

La data de 20 martie a.c., Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de acesta.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de introducerea în ţara de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română,  al specialiştilor din cadrul Biroului Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. şi al unor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

coral