Gheorghe Dinca despre care, pe langa acuzatia ca a ucis doua adolescente, s-a zvonit ca ar fi implicat intr-o retea de trafic de persoane in orasul din sudul Italiei.

In spatiul public se vehiculeaza de cateva zile ca Gheorghe Dinca ar fi facut parte din anturajul unui traficant de persoane care ar fi activat in Bari.

„Membrii gruparii promiteau unor tinere din Romania locuri de munca in peninsula. Le duceau acolo si le obligau sa se prostitueze“, dupa cum a relatat o romanca stabilita in Italia pentru Digi 24.

Carabinierii din Bari, insa, spun ca numele lui Gheorghe Dinca nu exista in baza lor de date.

 „Nu exista nicio infractiune inregistrata la noi care sa-l implice pe Gheorghe Dinca. Nu exista absolut nicio informatie legata de acest nume, nici pentru trafic de persoane, nici pentru alte infractiuni“, a declarat pentru Libertatea un maior din cadrul institutiei italiene.

Reamintim ca ieri, in cadrul unei conferinte de presa, seful DIICOT Felix Banila a infirmat informatiile aparute in presa.

„Din verificarile pe care le-am facut pana acum, dar nu sunt finalizate in totalitate pentru ca nu am primit raspunsuri de la toate autoritatile care ar putea sa ne ofere toate lamuririle necesare, se pare ca inculpatul nu a fost cercetat pe spatiul italian si nu a fost cercetat, suspect, ori inculpat, ori arestat in vreo cauza pe teritoriul Italiei, pentru nicio infractiune”, a spus Banila, care a adaugat ca totusi Gheorghe Dinca a avut resedinta in Italia in perioada 2002-2008

coral