Lockdown după alegeri. „În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment. Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Lockdown după alegeri? Ludovic Orban jură că nu

Ludovic Orban a anunțat, miercuri seara, că România nu va intra în lockdown, așa cum s-a întâmplat în primăvară, timp de două luni. Totodată, premierul a dat asigurări că numărul de cazuri noi de români infectați a scăzut pentru că numărul de vindecări este mai mare decât cel al infectărilor.

Ludovic Orban: „De 8 zile suntem într-un trend descendent. Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri”
”De 7 zile, numărul persoanelor vindecate a depășit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere. Trendul de descreștere este cu atât mai accentuat cu cât sunt mai respectate măsurile.

Garantez 100% că nu va fi un lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic. Este o bazaconie, o minciună de campanie pentru a reduce susținerea pentru PNL. Și președintele a spus că nu se pune problema de așa ceva.”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.916 cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 135 de persoane au decedat. 1.250 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

”Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 371.231 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă autorităţile.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 707, urmat de Constanţa – 439, Galaţi – 365, Cluj – 270, Iaşi – 241.

coral