Ar putea fi impus un nou lockdown total în următoarea perioadă. Carantina ar veni ca răspuns la răspândirea noii tulpini, mai agresive, a Coronavirusului.

După ce o nouă tulpină a virusului COVID-19 a fost descoperită în Marea Britanie, mai mulţi experţi au ajuns la concluzia că o carantinare totală ar fi singura soluţie viabilă pentru a evita răspândirea virusului. Decizia ar putea afecta sute de mii de români care ar rămâne izolaţi la domiciliu. 

Ce spun specialiştii

Ca răspuns la creşterea abruptă a numărului de infectări, specialiştii SAGE (Scientific Advisory Group for Emergencies – grupul de specialişti care oferă consultanță Guvernului MArii Britanii în legătură cu situațiile de urgență) au recomandat introducerea unei carantine totale în întreaga ţară.  

Dacă planul va fi pus în practică, se va impune cel mai înalt nivel al planului de urgenţă, nivelul 4. Măsurile ar duce la închiderea tuturor magazinelor non-esențiale, saloanelor de înfrumusețare, dar și a sălilor de spectacole și a spațiilor pentru petrecerea timpului liber.

Ar fi recomandată şi impunerea de restricţii de circulaţie pentru populaţie. Măsurile ar urma să fie luate în întreaga Mare Brietanie, nu doar Anglia.

Există dovezi potrivit cărora noua tulpină a Coronaviruslui s-ar împrăştia rapid în rândul copiilor. Astfel, sindicatele din Educaţie i-au cerut premierului britanic să menţină şcolile închise în următoarea perioadă. 

„Dacă această nouă variantă se află în spatele creșterii numărului de cazuri în rândul acestei grupe de vârstă, acest lucru este foarte îngrijorător”, afirma Paul Hunter, profesor de medicina la Universitatea East Anglia. 

coral